Comunicacions

Veu IP i missatgeria instantània

La tecnologia ha contribuït indubtablement a la millora de la comunicació dins el món empresarial. Un exemple clar d’això són les xarxes IP (com les xarxes locals o Internet) que, com que funcionen amb tecnologies diverses, permeten que la informació és transmeti entre ordinadors de manera gairebé immediata.

Tots aquests avenços proporcionen a les empreses nous mecanismes i serveis de comunicació (missatgeria instantània, xats de veu...), alhora que abarateixen els costos dels mecanismes tradicionals de comunicació, com ara la telefonia i el fax.

 

Avantatges

  • Estalvi de despeses en comparació amb la telefonia convencional, tant en l’àmbit de l’administració i el manteniment com en l’àmbit d’explotació.
  • S’unifiquen els sistemes de comunicació cap a una mateixa tecnologia de base (IP). Així es creen noves formes de col·laboració entre els empleats, o entre empleats i clients, en temps real i sense que importi la ubicació geogràfica.
  • Totes les formes de comunicació es poden estructurar al voltant del lloc de treball informàtic i el programari de productivitat i de gestió corresponents.
  • S’afavoreix el teletreball, la col·laboració en línia i els nous models empresarials de pimes com l’anomenada empresa en xarxa.
  • Es poden assolir comunicacions menys intrusives i que no destorbin. El control de presència permet saber si un usuari és al seu lloc de treball o no, si està ocupat, etc.
  • Es pot disposar de comunicacions sofisticades en temps real com la multiconferència multimèdia, la compartició d’aplicacions (per exemple, pissarres digitals conjuntes), etc.
 
microsoft voztelecom cisco avaya ebd hp ibm sage

facebook

S5 Box

Intranet